10 Mayıs 2011 Salı

Martha Graham 11 Mayıs Google Logosu

11 Mayıs 2011 tarihinde google doodle logosu olması muhtemel hakkında sizlere biraz bilgi sunmak istiyorum.

Martha Graham

11 mayıs 1894 yılında dünyaya gözlerini açan dansçı Martha Graham 1 Nisan 1991 yılında 97 yaşında iken vefat etmiştir. Dünyanın önde gelen dans koreografçıları Martha Graham‘ ı modern dansın öncüsü olarak kabul etmektedirler. Martha Graham ‘ ın 1930 ‘ lu yılların başında oluşturmuş olduğu bu yeni hareket sistemi yani koreografi prensipleri gerilme ve rahatlama temeline dayanmaktadır. Martha Graham ‘ a göre hareketin temeli, gerilen kasların serbest bırakılmasıyla çıkan enerji akışındadır. Diğer bir değiş ile bedenin gerilmesi ve ardından gevşemesiyle bedenin yaşadığı devinim ve açığa çıkan enerji martha graham dansının temelini oluşturmaktadır.

1930 ‘ Lu yılların başında dans tiyatrosunun bir kavramı olarak sanatsal terminolojide yerini bulmasıyla graham’ ın kendi dans anlayışını ortaya koyması da zaten zamansal olarak denk düşmektedir.

Google Martha Graham ‘ ı 117 nci yıl dönümünde hatırlayarak google doodle logosunda ona yer vermiştir. Bu güzel jestinden dolayı google amcaya teşekkürlerimizi sunuyoruz. 11 Mayıs 2011 Tarihinde google doodle ‘ da gösterilecek olan logo aşağıda yer almaktadır.

Bu animasyon logo Ryan Woodward tarafından hazırlanmıştır.

11 Mayıs Martha Graham Doğum günü Google Doodle ' ı

Martha Graham

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder