16 Haziran 2011 Perşembe

Hisse senetleri

Hisse senetleri

Hisse senedi satin almadan veya satmadan önce web sitemizi mutlaka ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Hisse senetleri


Hisse Senetleri, Anonim ortakliklar tarafindan çikarilan ve belirli ortaklik sermayesine katilma payini temsil eden, yasa ve sermaye piyasasi kural ve sartlarina uygun olarak düzenlenmis kiymetli evraklardir.


Hamiline ve Nama Yazili Senet nedir?
Buradaki ayrimin mantigi aynen alacak senetlerinde veya çeklerde oldugu gibidir. Bir hisse senedi de nama veya hamiline yazili olabilir.
Nama yazili olan senetler sahiplerinin isimlerine kaydedilmis oldugu için, bu türde alim-satim borsa da degil, aynen borsaye kote olmayan sirketlerin senetlerin, ticaret kanunundaki kurallarina göre olmaktadir; eger bu tür senet sahipleri ellerindeki senetleri borsa araciligi ile satmak istemeleri durumunda, senetlerini hamiline çevirmeleri ve iMKB'ye kote ettirmeleri gerekmektedir.
Hamiline yazili senetlerin üzerinde herhangi bir kimlik yoktur, bu senetlerin sahibi ya bunu ibraz edendir yada takasbank dökümünde kimin üzerine gözüküyorsa onundur. Borsada islem gören senetlerin hepsi hamiline yazilidir, fakat bir sirketin hamiline yazili senetlerin hepsinin borsaya kote olmasi gerekmez. Hamiline yazili bir senedin borsada islem görebilmesi için kayit altina girmesi gerekmektedir.

Hisse senetleri hakkinda daha fazla bilgi ve içerik için hisse senetleri baglantilari ile birlikte Hisse senetleri adresini ziyaret etmenizi mutlaka öneriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder