30 Mart 2011 Çarşamba

Memurlar kıdem ücreti parasnı alabiliyor mu ?

Memurlar kıdem ücreti parasnı alabiliyor mu sorusu yanıtlandı. Devlet Personel Başkanlığı, hizmet yıllarının 6. yılında temel ücretlerinin yüzde 2'si, 11. yıllarında yüzde 3'ü, 15. yıllarında yüzde 4'ü ve 21. yıllarında yüzde 5'i oranında kıdem ücreti alabileceklerini bildirdi.


Türk Enerji-Sen’in yaptığı başvuruyu değerlendiren Devlet Personel Başkanlığı, kıdem ücretinin artması için memuriyette yılın bitirilmesine gerek olmadığını bildirdi.


Türk Enerji-Sen’in başvurusu üzerine Eti Maden İşletmeleri, MKEK Genel Müdürlüğü, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ Genel Müdürlüğü, EÜAŞ, TEİAŞ ve TEDAŞ ve gibi benzeri KİT’lerde kıdem ücretlerinde yaşanan sorunlar giderildi.


Böylelikle memurlara memuriyetlerinin 6. 11. 15 ve 21. yılında kıdem ücreti ödenmemesi sorunu da ortadan kalktı.


Yaptıkları başvuru ile çalışanların yaşadığı biri kaybın önüne geçtiklerini ifade eden Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Celal Karapınar, “Memurlar söz konusu yıllarda Eti Maden İşletmeleri, MKEK Genel Müdürlüğü, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ Genel Müdürlüğü, EÜAŞ, TEİAŞ ve TEDAŞ ve gibi benzeri KİT’lerde kıdem ücretinden mahrum bırakılıyorlardı. Biz bunun haksızlık olduğunu Devlet Personel Başkanlığı’nın başvurumuz sonucunda verdiği kararla tescillemiş olduk. Kurumlar memurları bu konuda mağdur etmeye artık son vermelidirler.” dedi.


Memurlar kıdem ücreti parasnı alabiliyor mu ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder