30 Mart 2011 Çarşamba

Avokado lu cilt maskesi

Pürüzsüz bir cilt her kadının hayalidir. Ne yazık ki çevre kirliliği, stres ve düzensiz beslenme alışkanlıkları cildinizin ışıltısını kaybetmesine neden olur. Kalsiyum, vitamin ve mineral içeriyle zengin olan avokado, yüz maskelerinde kullanılabilen hem besleyici hem de sağlıklı bir meyvedir.


Avokadonun nemlendirici özelliği, cildinizin beslenmesine ve parlamasına yardımcı olur. Ayrıca, cildin esnekliğini kazanmasını ve ciltte kolojen üretimini artırarak yaşlanmaya bağlı etkilerin azalmasını sağlar. Avokado maskesinin yapımı oldukça kolaydır ve marketlerden satın aldığınız maskelere göre oldukça uygun fiyattadır.


Kuru cilde sahip olan kişiler için avokado maskesi oldukça uygundur; çünkü bu maskenin nemlendirme özelliği vardır. Bu maskeyi yapmak için avokado, yoğurt ve bal kullanmanız yeterli olacaktır. Olgun bir avokadoyu ezin, bal ile yoğurdu ekleyin. Yüzünüze uygulayın ve soğuk suyla yıkamadan önce 15 dakika bekletin. Maskenin içeriğindeki bal, yüzdeki bakterileri öldürür; yoğurt ise cildinizi temizler ve yumuşatır. Maskeyi uyguladığınızda gözlerinize de salatalık dilimleri koyabilirsiniz. Maskenin içine ayrıca susam yağı, kil ve yumurta da ekleyebilirsiniz.


Diğer bir maske tarifi ise ezilmiş avokado, yarım (ezilmiş) muz ve yumurta sarısı karışımıdır. Bu maskeyi de yüzünüzde 10 dakika beklettikten sonra yıkayabilirsiniz.


Yağlı cilde sahip kişiler ise olgun bir avokadoyu püre haline getirmeli; limon suyu ve yumurta akını ekleyip ve yüzlerine sürmelidir. Maskeyi yüzünüzde 20 dakika beklettikten sonra soğuk su ile durulayın.


Maske yapmak için seçtiğiniz avokadolar olgun ve yumuşak olmalıdır. Bu, ev yapımı maskelerin düzenli kullanımı her zaman arzuladığınız ışıltıyı yüzünüze geri verecektir.


Avokado lu cilt maskesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder