7 Şubat 2011 Pazartesi

Pırlanta Modelleri

Pırlanta Modelleri

Pırlantayla ilgili sitemize hoşgeldiniz.

Bugün sizlere Pırlantalar hakkında detaylı bir şekilde bilgi vermeye çalışacağız. Sadece onunlada kalmayıp Pırlanta Yüzükler modellerini de sizlerle yakından birlikte inceleyeceğiz ve daha sonra Pırlanta Alyans fiyatları hakkında detyalı bir yorumda bulunmaya çalışacağız.

Pırlanta Kolyeler içerikli bu yazımızın ana sponsoru pirlantaturkiye.com a teşekkür ederiz. Bu yazının yanı sıra Pırlanta Yüzüklerhakkında detaylı bilgi almak için pirlantaturkiye.com web sitesinide mutlaka ama mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Şimdi ilk önce ana konumuz olan Pırlanta ' nın özelliklerinden bahsedeceğiz ve bunu aşama aşama gerçekleştirceğiz.

Pırlanta ' nın özellikleri :

Pırlanta, ametalik özellikler gösterir. Ergime noktası 3547°C'dir. Yoğunluğu yaklaşık 3,5 gr/cm³tür. Havada 850°C'de yanar. Havasız ortamda 1500°C'de grafite dönüşür. Oda sıcaklığında hiçbir madde etki etmez. Florla 750 °C'de, karbon tetra florür (CF4) bileşiğini meydana getirir. Diğer halojenlerle birleşmez. Pırlanta izometrik bir sistemde kristallenir. Her karbon atomu kendisini çevreleyen dört karbon atomuyla düzgün dörtyüzlü meydana getirecek şekilde bağlanmıştır. Daha doğrusu iki tâne kare tabanlı piramidin taban tabana gelmiş şekli görünümündedir. 12 yüzlü ve kübik kristal yapıları da vardır. Kristallerin rengi beyaz, kahverengi, siyah veya renksiz olabilir. Mineralin içinde yabancı atom mevcudiyeti de söz konusu olabilir. Fakat her 10.000 karbon atomu başına ancak bir tâne yabancı atom bulunur. Hattâ güzel tabiî Pırlantata 100.000 atom başına ancak 1 tane yabancı atom bulunur.

Pırlanta hakkında diğer bilinmesi gerekenlerden bir taneside aşağıdaki bgilidir.


Pırlanta' nın üretimi :
Pırlantaın kazanılması, diğer minerallerin işlenmesi gibidir. Yalnız kristaller o kadar bol değildir. Çok dağınık olup, tespitleri bile güçtür. Yeryüzüne yakın cevherler olduğu gibi, 300 metre derinlerde olan cevherler de vardır. Cevher kayaları, borular daldırılarak kırılır. Çıkarılan balçıklı, kumlu cevher iki ameliyeden geçirilir. Cevher önce yoğun bir sıvıda yüzdürülür. Çok ağır olan mineraller dibe çöker. Daha sonra kumlu-çamurlu karışım bir nevi elekte aşağı-yukarı titreşim verilerek, Pırlantaın dibe çöktürülmesi sağlanır.

Ayrı bir sistemle hem kesilmiş, hem de parlatılmış hâle getirilebilen yegâne mineral, Pırlantatır. Birçok Pırlanta kristali kendiliğinden Pırlanta olacak şekildedir. Fakat bir kısmı da kesilmek zorundadır. Kesilmesi dikkat ve titizlik ister. Pırlantaların kıymeti dört faktörle ilgilidir: Kesilme, renk, büyüklük (karat) ve berraklıktır. Çatlak olup olmaması da çok önemlidir. Çünkü, çatlaklık, ışık girişini zorlaştırmaktadır. Sarı ve kahverengi Pırlantalar pek istenmez. Pembe, menekşe rengi ve yeşil Pırlantalar çok makbuldur. Kesilme şekli belki de en mühim faktördür ve parça büyüklüğü ile kıymeti artar. De Beers, dünyanın en büyük üreticisi İngiliz bir firmadır.

Pırlanta ' hakkında vermiş olduğumuz yukarıdaki bilginin istediğiniz düzeyde olacağını ümit ediyor ve Pırlanta hakkındaki diğer bir konumuza geçiyoruz.
Pırlanta Kolye ModelleriPırlanta Modelleri ve Fiyatları

Pırlanta' nın değeri nedir ?
Her Pırlanta eşsizdir; hiçbir Pırlanta bir diğerinin aynısı değildir.
Zamanın başlangıcından beri var olan, doğanın mucizesi olan Pırlantayı satın almak özel bir alışveriştir.
Doğanın yarattığı çeşitlilik sayesinde, her zaman zevkinize, bütçenize ve özelliği olan güne uygun bir Pırlanta bulabilirsiniz.
Aldığınız Pırlanta yaşamınızın en derin duygusal yatırımlarından birini temsil edecektir. Pırlantanız nesilden nesle aktarılacak ve ona yalnızca maddi değeri için değil, manevi anlamı için de değer verilecektir.
Kendinize almak ya da armağan etmek için bir Pırlanta seçtiğiniz zaman 4C tablosundaki yeri nerede olursa olsun, o artık özel bir taş olur. Onun gerçek değeri, kutlamakta olduğu özel günün simgeselliğinde yatmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder