7 Nisan 2011 Perşembe

Yoğurtlu Mantar Çorbası Tarifi

MALZEMELER


12 adet kültür mantarı1,5 kase yoğurt2 diş sarmısak3 yemek kaşığı un3 yemek kaşığı tereyağı5 su bardağı suYarım limonun suyuKırmızı pul biberTuz

HAZIRLANIŞI
Mantarları yıkayalım. Üst tabakasını alıp, içinde limonlu su olan bir kaba koyalım. Böylece mantarlarımız kararmayacaktır. Süzüp aldığımız mantarları tavla zarı formunda doğrayalım. Bir tencerede kaynattığımız suyun içine mantarları katalım. Yarım saat kadar pişirelim. Bir kasede yoğurdu, unu çırpma teliyle karıştıralım. Çorbanın suyundan da katarak azar azar tencereye dökelim. Bir yandan da topaklanmaması için karıştıralım. 10 dakika kadar pişirip, sosunu hazırlayalım. Bir tavada yağı eritelim, incecik kıydığımız sarmısakları ve kırmızı biberi (tercihinize göre acı ya da tatlı) ekleyip, sarmısaklar yanmadan, bir-iki çevirip, ateşten alalım. Pişen çorbamızın üzerinde gezdirip, ocağı söndürelim.





Yoğurtlu Mantar Çorbası Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder