29 Nisan 2011 Cuma

Cilde parlaklık sağlayan besinler

Cildinizi güzelleştirmek için pahalı kremler kullanmanıza gerek yok. Cildin ihtiyacı olan cildi besleyici besinleri bilmek ve tüketmek gereklidir. Cildin nemlenmesi, güneşten korunması, kırışıklıklardan arınması gereklidir. Manhattan Üniversitesi dermatoloğu Amy Wechsler cildiniz için en iyi besinlerin kolayca bulunabileceğini söylüyor.


 

Besleyin ve parlatın. Özellikle kaş ve göz çevresindeki kırışıklıkları azaltmak ve önlemek için meyve sebze tüketmek gerekir. için özellikle şunları tüketin: tatlı patates, domates ve kavun. Cildinizin sağlıklı olmasını sağlıkla parlamasını istiyorsanız antioksidan içeren besinleri yiyin. Serbest radikallere karşı hücrelerinizi savunmaya yardımcı olur. Reaktif oksijen moleküllerine zarar veren hücreler, kırışıklık ve kuruluk için deriyi beslemek gerekir.




Taze meyve sebzeler ve meyve suları tüketin. C vitamini kırışıklıklarla mücadele etmenize yardımcı olur. Her gün bir miktar narenciye tüketin. Portakal, limon, mandalina, kivi ve greyfurt tüketin. Salata ve yemeklere de yakışan greyfurtu özellikle birçok faydası sebebiyle tüketin. Kavun da için çok yararlıdır. Limonata veya soda da diğer tercihlerdir.


ve güzelliği için c vitamini derinin sarkmasını durdurmak ve elastikiyetini desteklemek için protein ve lifli gıdalar tüketmek gerekir. Güçlü ve destekte tutmak için kolajen orta yaşlarda özellikle c vitamini tüketmeniz gereklidir. Yeşil yapraklı sebzeler, limon, pancar, havuç, elma, balık, kavun, soya, zeytinyağı, esmer pirinç, orman meyveleri, yoğurt ve yulaf tüketin.


Cilde parlaklık sağlayan besinler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder