5 Nisan 2011 Salı

Tek gecelik seks sizi öldürebilir

Seksin vücudumuz ve ruhumuz için pek çok yararı olduğunu biliyoruz. Tansiyonu düşüren, stresi azaltan bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Ayrca bol miktarda kalori yakmayı da sağlıyor.


Milliyet’te de yer alan habere göre, ancak eğer sürekli spor yapmıyorsanız ve bir anda çoklu bir cinsel hayata başlarsanız kalbiniz bu durumdan pek de olumlu bir şekilde etkilenmiyor. Bostonlu araştırmacılar örneğin tek gecelik bir ilişkinin sizi öldürebileceğini iddia ediyor.


Amerikan medikal Kuruluşu dergisinde yayınlanan araştırmaya göre uzmanlar, düzenli egzersiz yapmayan kişiler üzerinde ani yorucu aktivitelerin etkilerini inceledi. Toplamda 14 tıbbi araştırmanın sonuçlarını incelediler ve şaşırtıcı sonuçlara ulaştılar: Seks ve kalp krizleri arasında bir bağ bulunuyordu.

Rapora göre eğer düzenli bir seks hayatınız yoksa ve egzersiz yapmıyorsanız seks esnasında kalp krizi geçirme riskiniz 2,7 kez daha yüksek. Birden bire spor yapmaya başladığınızda ve kendinizi çok yorduğunuzda da bu risk 3,5 kat daha fazla oluyor.




Yani düzenli bir şekilde ne kadar aktif olursanız seks ya da spor esnasında kalp krizi geçirme riskiniz o oranda azalıyor.


Ancak eğer düzenli bir partneriniz ve seks hayatınız yoksa ve biraz heyecan arıyorsanız bu riski göz almanız gerekmekte.


Tek gecelik seks sizi öldürebilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder