5 Nisan 2011 Salı

Sebzeli Kollektif Salata

MALZEMELER

250 gr yeşil fasulye4-5 adet orta boy patates3 adet salatalıkYarım demet maydanoz10 adet yeşil veya siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)2-3 adet haşlanmış katı yumurta

HAZIRLANIŞI
Öncelikle yeşil fasulyelerimizi ayıklayıp, üzerine çıkacak kadar sıcak suda 12-15 dakika haşlanmaya bırakalım. İçine 1 yemek kaşığı kadar toz şeker atarsanız rengi de yemyeşil kalacaktır. Bir taraftan da patateslerin kabuklarını iyice yıkayıp, dörde bölelim ve yine üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyip, tuzunu serpiştirip, haşlamaya başlayalım.
Öte yandan salatalıkları iyice yıkayıp, kabuklarıyla beraber, ister çok ince halkalar halinde doğrayın ya da tavla zarı gibi küp küp dilimleyin. Maydanozları da incecik kıyalım. Katı yumurtaları da dörde bölelim. Artık fasulyeler haşlanmıştır, suyunu süzdürüp, ikişer santim eninde doğrayalım. Yine haşlanan patateslerin de kabuklarını soyup kuşbaşı et formunda doğrayalım. Bütün salata malzemelerimizi hazırladığımıza göre, hepsini geniş bir kabın içinde karıştıralım.
Sonra da hazırladığımız sosu salatanın üzerine gezdirerek dökelim. Servise sunmadan önce bolca karıştırıp, gerekirse tuz, kırmızı pul biber ilavesi de yapabilirsiniz.
En sonunda da dörde dilimlenmiş katı yumurtalarla üzerini süsleyip, servise sunalım.

SOSUN TARİFİ
Öte yandan sosumuzu hazırlamak üzere derin bir kasenin içinde; zeytinyağı, ılık suyu, hardal, limon suyu, sirke ve salçayla beraber tuz ve karabiberi karıştırıp, iyice çırpalım.


Sebzeli Kollektif Salata

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder