4 Nisan 2011 Pazartesi

‘Çocuklar Duymasın’ oyuncusuna hapis kararı

Türkiye’yi ekranlara bağlayan ‘Çocuklar Duymasın‘ dizisinin karakteri ve eski müdürü ‘ya Yargıtay’dan kötü haber geldi.

Bursa’da 10 yıl önce polis tarafından gerçekleştirilen operasyon sonrası, zimmet suçundan 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Bursa Devlet Tiyatrosu eski Müdürü Emin Gümüşkaya‘ya verilen 5 yıl 2 ay 15 günlük hapis cezası, Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından onandı. Yüksek mahkemenin onama kararının ardından, daha önce de bu suçtan dolayı bir süre tutuklu olarak yargılanan Emin Gümüşkaya görüldüğü yerde tutuklanacak.

Bilindiği gibi, 10 yıl önce Bursa Devlet Tiyatrosu’nda yaşanan yolsuzluk iddialarıyla alakalı Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Rahmi Dilligil 1 yıl 4 ay 20 gün, Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Emin Gümüşkaya ve İdare Müdür Vekili Hasan Acar ise ayrı ayrı 5 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

10 yıldır devam eden dava, Yargıtay tarafından daha önce bir kez daha bozulmuştu. Genel Müdür Rahmi Dilligil hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararını onayan Yargıtay, Bursa eski Müdürü Emin Gümüşkaya, ve İdare Müdür Vekili Hasan Acar’ın hapis cezası ise onadı. Emin Gümüşkaya ve Hasan Acar’ın cezasının infazı için polise talimat yazıldı.

İHA


‘Çocuklar Duymasın’ oyuncusuna hapis kararı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder