MALZEMELER
3 adet tavuk göğüs eti1 demet kıvırcık1 bardak konserve mısır1 yemek kaşığı sıvıyağ1 yemek kaşığı susamHAZIRLANIŞI
Göğüs etlerini tencereye yerleştirin, üzerlerine 2 bardak su ekleyip, haşlayın. Haşlanan tavukları elinizle parçalara ayırın.
Kıvırcık salatayı yıkayın ve doğrayıp servis tabağına alın. Üstüne parçalara ayırdığınız tavuk etlerini ve mısırı koyun. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirin. Susamları da sıvıyağda pembeleşene kadar kavurup salatanın üzerine serptikten sonra servis yapabilirsiniz.
SOSUN TARİFİ
Taze soğan, dereotu, maydanoz, hardal, mayonez, zeytinyağ, tozşeker ve tuzu mikserden geçirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder