21 Nisan 2011 Perşembe

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Bugün 21 nisan bu da demek oluyor ki ‘ na iki günden az bir süre kaldı.


Şu sıralar google arama sonuçlarında ile ilgili bir çok arama yapılmakta öğretmenler öğrencilerine yapmalarını söylemekte ve çocuklarda haliyle internet te gerek resim gerekse yazı olarak aramakta.


Çok sevdiğim dostum, biricik kankam Bülent in bir kırtasiye dükkanı var ve arada bir bilgisayarın başına oturur çocuklara verilen ödevleri çıkarmakta yardımcı olurum. Bazen öyle ödevler geliyor ki sanırsınız çocuk tıp okuyor ve master yapacak. Birde anlamadığım bir nokta var ki bu da durumun ne kadar vahim olduğunu özetlemekte.


Benim ilkokul ve ortaokul yaşantım boyunca gerek internetin olmayışı gerekse eğitim sisteminin daha sağlam temeller üzerinde olması sebebi ile bu tarz araştırmaları bizler Kütüphanelerde kafa patlatarak gerçekleştirirdik. Şimdi ise günümüzdesanal bir kütüphane oluşturulmuş adınada wikipedia denmiş önüne gelen bu siteye giriyor kopyala yapıştır sonra ctrl + p ye bas yazıcıya gönder çıktıyı al okumadan öğretmene teslim et.

Ödev çıkardığım çocuklardan bir tanesine ertesi gün ders çıkışı götürdüğü ödev hakkında birşey sorsam kekeleyip duracak yanıt veremeyecek. Çünkü artık herşey otomotiğe alınmış vur patlasın çal oynasın kıvamında ilerliyor.




Tarihten bi haber ecdad dan bir haber günü birlik yaşıyoruz. Bize bırakılan miras’ ın ne yazık ki hiç ama hiç kıymetini bilemedik. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan ı çocuklara armağan ederken onlardan çok ama çok şeyler bekliyordu. Fakat dünün çocukları bugünün büyükleri çok çabuk unuttular bunları.


23 Nisan tarihinin önemi nedir neden Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilan edilmiş sorusunun yanıtına gelecek olursak.


Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ ün Türkiye Büyük Millet Meclisi ‘ nin ( TBMM ) açılışını 23 Nisan 1920 tarihinde yapması sebebi ile bu gün ulusal bayram olarak kabul edilmektedir.


23 Nisan günü Ülkemizde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetin de resmi tatil olarak kutlanmaktadır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder