16 Şubat 2011 Çarşamba

engelliler web sitesi

engelliler web sitesi

Engelsiz Engelliler hakkında bir çok bilgi dökümanına ve paylaşıma fırsat tanıyan Engelliler.gen.tr web adresinin kısa bir tanıtımını yapmaya çalışacağız.


Özgür ansiklopedi bilgi kaynağı olan wikipedia engellilik hakkında şunlar yazmaktadır.


Engelli kelimesinin tanımını yapacak olursak şayet :
Not : Engelliler hakkındaki bu yazıyı okumanızı tavsiye ediyoruz engelli aylığıengelsiz engelliler
Engelli, doğuştan veya sonradan meydana gelen hastalıklar veya kazasonucu oluşan sakatlıklar (vücudun görsel/işlevsel/zihinsel/ruhsal farklılıkları) öne sürülerek, toplumsal/yönetsel tutum ve tercihler sonucu yaşamın birçok alanında kısıtlanan, engellerle karşılaşan kişi demektir.

Engelli sınıflarından bir tanesi :



Fizyolojik Engelli :
Fizyolojik Engelli

Kişi doğuştan veya sonradan geçirdiği hastalık veya kaza nedeniyle vücut içerisinde yer alan hayati organların fonksiyon yetersizliği nedeniyle oluşan durumunda kişi fizyolojik olarak engelli olmaktadır.

o Mobilite bozuklukları
o Solunum bozuklukları
o (çeşitli) organ yetmezliği ,, örnek ; böbrek yetmezliği
Engelliler için Daha farklı bilgiler : engelli maaşıEngelsiz Engelliler

Kendi işini kuran Engellilere sağlanan kolaylıklar

* Normal yörede faaliyette bulunulması halinde:
o Birinci derece sakat serbest meslek erbabında: 709 TL
o İkinci derece sakat serbest meslek erbabında: 453 TL
o Üçüncü derece sakat serbest meslek erbabında: 226 TL
* Kalkınmada öncelikli yörede faaliyette bulunulması halinde;
o Birinci derece sakat serbest meslek erbabında:1.209 TL
o İkinci derece sakat serbest meslek erbabında: 604 TL
o Üçüncü derece sakat serbest meslek erbabında: 302 TL
* Kendi işini kuran serbest meslek erbabının bakmakla yükümlü olduğu özürlü kişi bulunması halinde durumuna göre, yukarıdaki rakamlara ilave olarak ayrıca özürlü kişi sayısı kadar hesaplanan miktar, bu mükelleflerin yıllık gelir vergisi matrahından indirim konusu yapılacaktır.

[değiştir] Engellilere uygulanan vergi indirimleri

Engelli vergi indirim işlemleri dilekçe örnekleriyle Vergi Dairesi Başkanlığı sitesinde yer almaktadır.

Engellilik ve Engelliler hakkında yukarıda biraz bilgi ve kaynak sunmaya çalıştık. Şimdi sıra geldi Engelliler için hazırlanmış olan Engelliler.gen.tr web sitemizin içeriği ile ilgili bilgi sunmaya.

Engellilere özel içeriği ile engelli kardeşlerimizin yanında olmaya çalışan ve onlar için paylaşım yapan web sitemizdeki başlıca kategoriler
Burayada bakınız : Engellier
Sosyal Konular - Sosyal Haklar - Çalışma Yaşamı - Otomobiller - Medikal Ürünler - Firmalar - Sağlık Genel - Rehabilitasyon merkezleri - Eğitim - Öğretim.


Engelliler.gen.tr web sitemizin en önemli kategorilerinden bir tanesi hiç kuşku yokturki Genel sağlık bölümüdür. Genel sağlık bölümü altında yer alan Sağlık raporları kategorisinde Sakatlık oranının tespiti, iş gücü kaybı oranları devlet yardımlarından yararlanmak için hangi oranda rapor nasıl nereden alınır vb. gibi sorulara yanıt bulabileceğiniz gibi sorulan sorulara sizde yanıt verebileceksiniz. Ayrıca yine genel sağlık bölümümüzün bir alt kategorisi olan Kolyoz - kifoz forum başlığı altında ise skolyoz, kilfoz ve kilfoskolyoz gibi konulardaki sorulara yanıt bulabileceksiniz ve siz kendi tecrübelerinizi paylaşabileceksiniz

Engelliler.gen.tr web sitemizde sadece bu başlıklar bulunmuyor elbette. Web sitemizde sivil toplum kuruluşları, Engellilerin hukki sorunları, Engellilerin askerlik işlemleri, Engellilerde toplu taşıma araçları , basında Engelliler vb gibi bir çok faydalı kategori bulunmaktadır.

Engelliler.gen.tr web sitemiz hakkında daha detaylı bilgi almak için : engelliler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder