8 Nisan 2011 Cuma

Patlıcan kebabı tarifi

Adım adım tarifi..

4-5 Kişilik
10 Dakika
45-60 dakika ağır ateşte,
170 derece fırında 10-12 dakika

Patlıcan kebabı tarifi Malzemeler

Patlıcan (orta boy 5 adet, 600 gram)
Dana eti (iri kuşbaşı doğranmış)
Soğan (2 adet orta boy)
Domates (2 adet orta boy)
Sarımsak (6 diş)
Margarin ya da tereyağı (2 çorba kaşığı, etin sosu için)
Sıvı yağ (1 su bardağı, patlıcanları kızartmak için)pake300k1 Patlıcan kebabı tarifi
Çarliston biber (2 adet)
Domates salçası (2 çorba kaşığı)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
Karabiber (1 çay kaşığı)
Pul biber (1 çay kaşığı)
Sıcak su (4 su bardağı)

Patlıcan kebabı tarifi Püf Noktası

Patlıcan kebabı için dana eti yerine kuzu eti de kullanabilirsiniz. Ancak etin sinirsiz ve yağsız olmasına özellikle dikkat edin.
Ayrıca kullanacağınız sebzelerin taze olması yemeğinizin lezzetini doğrudan etkiler.

Patlıcan kebabı tarifi Adım Adım Pişirme

1- Tencereye 2 su bardağı sıcak su koyun ve etleri içine atın kaynamaya bırakın. Köpüğü çıkana kadar kaynatın ve köpüğünü tamamen bıraktıktan sonra süzgeçten geçirerek soğuk suyla eti yıkayın.

2- Soğan ve sarımsakları kuşbaşı doğrayın. Tencerenize 2 çorba kaşığı margarin ya da tereyağını alıp ısıtın, soğan ve sarımsakları yağa atarak pembeleşene kadar kavurun.

3- Tencereye 2 çorba kaşığı salça ekleyerek biraz daha kavurun ve etleri ekleyin tekrar 1dakika kavurun ve 2 su bardağı sıcak su ekleyerek tencerenizi kapatın ve yaklaşık yarım saat kaynamaya bırakın.

4- Tavaya bir su bardağı sıvı yağ alıp iyice ısıtın. Patlıcanları alacalı soyarak ve parmak şekilde her patlıcanı 6-8 parçaya bölün. 4-5 dakika süre ile iyice ısıttığınız yağda böldüğünüz patlıcanları alt üst yaparak ve altın sarısı olana kadar yaklaşık 8-10 dakika kızartın.

5- Kızarttığınız patlıcanları bir kevgir yardımı ile yağını süzdürerek tavadan alın ve kağıt peçete üzerine koyarak yağının iyice süzülmesini sağlayın.

6- Tencerede kaynamakta olan etlerinizin üzerine tuz ve karabiber ekleyerek bir dakika daha kaynatın. Etleri fırın tepsisine ya da servis yapacağınız derin ve geniş bir metal kaba kevgir yardımı ile süzdürerek alın. Üzerine kızarmış patlıcanları düzgün bir biçimde dizin.

7- Patlıcanların üzerine biber ve domatesleri dizdikten sonra tencerede kalan sosu da üzerin dökerek önceden ısıtılmış fırında 170 derece ısıda 10-12 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Patlıcan kebabı tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder