5 Nisan 2011 Salı

Patatesli Sufi Salata..

MALZEMELER

7-8 adet orta boy patates2 su bardağı süzülmüş yoğurt (yani süzme yoğurdu)3-4 adet orta boy havuç

Süslemek İçin;

Yarım demet ince kıyılmış maydanoz2 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

HAZIRLANIŞI
İlk olarak bir tencerede patatesleri haşlayalım. Kabuklarını soyup, bir kapta ezip (veya blenderda) püre haline getirelim. Diğer tarafta havuçları soyarak küçük küçük tavla zarı gibi doğrayalım. Bir tavaya zeytinyağını koyup, havuçlar iyice kızarana kadar çevirelim. Havuçlar piştikten sonra servis tabağına alalım. Püre haline getirdiğimiz patateslere tuz, biber ekleyip, havuçların üzerine ilave edelim. En üste süzme yoğurdu döküp, maydanoz ve kırmızı pul biberle süsleyelim.
Yemeklerin yanında ya da meze olarak servis yapabilirsiniz.


Patatesli Sufi Salata..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder