7 Nisan 2011 Perşembe

Menapoz dönemi cilt bakımı


dönemi başlıklı yazımız takvim gazetesi web sitesinde 25 mayıs günü yayınlanmıştır. cilt bakımı yazımızın sonunda kaynak linke ulaşaiblirsiniz.
Menopoz
döneminde östrojen üretiminin düşmesi ile birlikte cildin yaşlanması hızlanır. Hormonların azalması cilt yüzeyindeki lipidlerin yüzde 25'inin, suyun yüzde 25'inin ve kolajenlerin yüzde 30'unun kaybına neden olur. Ciltte, kaslarda ve kemiklerde bulunan, yeni hücrelerin oluşmasını sağlayan doğal bir protein olan kolajenin, menopoz dönemi nde azalmaya başlaması ile birlikte cilt incelir.


Özellikle menopoz sonrası erken dönemde hızlı bir şekilde gerçekleşen kolajen azalması sonucu, ciltte yaşlanma başlar. Kolajen sentezi ve kolajenin işlevsel olabilmesi için öncelikle eksilen ya da vücut tarafından üretilmeyen östrojenin, hormon tedavisi ile (HRT) yerine konulması gereklidir. Ancak bu şekilde ciltteki olumsuz değişiklikler durdurulabilir. Bu dönemde doktorunuza danışarak kaybolan östrojeninizi yerine koymayı unutmayın. Bol bol su içmeyi ihmal etmeyin. Menopozdan itibaren cilt inceldiği için, güneşten korunma daha da önemlidir. Bu nedenle yüksek faktörlü güneşten koruyucu ürünleri tercih edin.

Menapoz döneminde cilt bakımı başlıklı yazı aşağıdaki web sitesinden alıntı yapılmıştır.




http://www.takvim.com.tr/KadinSaglik/2010/05/24/menopoz_doneminde_cilt_bakimi




Menapoz dönemi cilt bakımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder