8 Nisan 2011 Cuma

Erzurum Kıyması Tarifi

MALZEMELER

500 gr kıyma2 yemek kaşığı tereyağı3 adet kuru soğan2 adet yumurta1 çay kaşığı tuz, karabiber1 su bardağı su




Erzurum Kıyması HAZIRLANIŞI
Önce kuru soğanları yemeklik doğrayın. Derin bir tavada tereyağını eritin ve soğanları 5 dakika kadar çevirin. Ondan sonra kıymayı katın. Kıymayı da 5 dakika kadar karıştırdıktan sonra suyunu, tuzunu ve karabiberini koyun. Kıyma pişince(sulu olacak) iyice çırptığınız yumurtaları karıştırın. 5 dakika daha ocakta tuttuktan sonra, ateşten alın. Sahurda sıcak servis yapın.


Erzurum Kıyması Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder